Gevalideerd taxatierapport nodig?

Bij Taxatiegoed werken vakbekwame taxateurs die voor u een taxatie in Zwolle en omstreken kunnen uitvoeren. Zowel standaard- als gevalideerde taxatierapporten zijn voor ons geen enkel probleem.

Gevalideerd taxatierapport in Zwolle

Inhoudelijk zit er geen verschil tussen een standaard- en een gevalideerd taxatierapport. Het enige verschil is de validatie door een validatie-instituut. Banken en hypotheekverstrekkers eisen een gevalideerd taxatierapport, omdat ze op die manier verzekerd zijn van een taxatierapport dat voldoet aan hun eisen. Bij de aankoop van een woning en/of de aanvraag van een hypotheek heeft u dus een gevalideerd taxatierapport nodig. Voor alle andere redenen om een taxatie aan te vragen, kunt u een standaard taxatierapport aanvragen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:

Wat staat er in het taxatierapport?

Zoals gezegd, zit er inhoudelijk geen verschil tussen een standaard- en een gevalideerd taxatierapport. De taxateur bepaalt aan de hand van de onderdelen van het taxatierapport de vrije verkoopwaarde van de woning. Dit is de marktwaarde van de woning onder normale omstandigheden. De onderdelen die de taxateur hiervoor gebruikt, zijn:

Taxatierapport aanvragen